flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВАКС Віра Михайленко та Посол ОБСЄ в Україні Марцел Пешко провели робочу зустріч у рамках співпраці

08 лютого 2024, 14:15

Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко та Спеціальний представник Головування – Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Посол Марцел Пешко провели зустріч в рамках співпраці. Так, ОБСЄ підтримує ВАКС в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка Верховного Суду та вищих судів у реалізації судової реформи та забезпечення доступу до правосуддя в умовах війни».

Під час зустрічі говорили, зокрема, про інституційну спроможність суду, майбутній добір суддів як у першу, так і в апеляційну інстанції, особливості здійснення правосуддя під час повномасштабного вторгнення.

Під час розмови Спеціальний представник Головування – Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Посол Марцел Пешко повідомив, що: «Вищий антикорупційний суд є важливим елементом інфраструктури забезпечення правосуддя для тих, хто зловживає державними коштами. ОБСЄ буде продовжувати всіляко підтримувати підвищення потенціалу ВАКС. Ці зусилля є особливо важливими з огляду на наміри України приєднатися до ЄС, оскільки ефективна антикорупційна система є головною умовою для цього».

Дата оприлюднення: 08 лютого 2024, 14:16

Дата останнього оновлення інформації: 08 лютого 2024, 14:15