flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС визнав екснардепа винуватим у зловживанні владою

22 січня 2024, 10:48

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду затвердила угоду про визнання винуватості, укладену прокурором САП та колишнім народним депутатом України.

Екснардепа визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та призначено узгоджене сторонами угоди покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади на строк 1 рік, зі штрафом у розмірі 17 тисяч грн.

На підставі частин 2-4 статті 75 КК України вказану особу звільнено від відбування призначеного покарання у виді 3 років позбавлення волі  з випробуванням, йому також установлено іспитовий строк тривалістю два роки.

За умовами укладеної угоди особа зобов'язалась перерахувати один мільйон гривень на спецрахунок НБУ на підтримку Збройних Сил України.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав, передбачених статтею 394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги, вирок, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Дата оприлюднення: 22 січня 2024, 10:36

Дата останнього оновлення інформації: 22 січня 2024, 10:48