flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС Маркіян Галабала: «Навіть найбільш впливові люди країни можуть постати перед судом»

20 грудня 2023, 11:20

Про роботу Вищого антикорупційного суду, розгляд резонансних справ за участю високопосадовців та народних обранців суддя ВАКС Маркіян Галабала розповів німецькому телеканалу ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen).

Під час розмови суддя розказав про кількість ухвалених вироків за 4 роки роботи установи. Він також акцентував увагу на обʼємах та складності справ, які надходять на розгляд до Антикорсуду та назвав причини сповільненого розгляду справ. Одна з них – недостатня кількість суддів.

За словами Маркіяна Галабали, «у нас також є проблема, що адвокати підсудних зловживають своїми процесуальними правами. Це затягує процес ухвалення вироку», - підкреслив суддя ВАКС. Він також зазначив, що «навіть найбільш впливові люди країни можуть постати тут перед судом. Я думаю, що ми на шляху до успішної боротьби з корупцією. Але це довгий шлях, треба чесно це сказати», - додав Маркіян Галабала.

Довідка: ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) або 2-й Канал Німецького Телебачення – німецька громадська телевізійна компанія, заснована в Майнці.

Дата оприлюднення: 21 грудня 2023, 09:01

Дата останнього оновлення інформації: 21 грудня 2023, 09:01