flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок щодо експосадовця прокуратури та його пособників

31 жовтня 2023, 10:23

Сьогодні, 31 жовтня, ВАКС ухвалив вирок, яким визнав винуватими трьох осіб, а саме колишнього начальника одного з відділів прокуратури Донецької області та двох його пособників. Їх визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у виді 10 000 доларів США, тобто у великому розмірі, поєднаному з вимаганням такої вигоди.

Згідно з вироком прохання про надання неправомірної вигоди було висловлено за неперешкоджання у поверненні особі майна, вилученого та арештованого у межах кримінального провадження, та за сприяння у якнайшвидшому його поверненні. Таким майном були 4 800 000 російських рублів, що їх 18 березня 2016 року намагались вивезти з України через КПВВ «Зайцеве» на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Суд  призначив покарання службовій особі у виді позбавлення  волі строком 7 років з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 3 роки, а його пособникам - у виді позбавлення волі на строк 6 років кожному. До всіх обвинувачених суд застосував додаткове покарання у виді конфіскації всього належного їм на праві власності майна.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Дата оприлюднення: 31 жовтня 2023, 10:24

Дата останнього оновлення інформації: 31 жовтня 2023, 10:23