flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС відбувся фінальний раунд І Національних дебатів з кримінального права імені Юлії Шевченко

29 жовтня 2023, 17:40

Сьогодні у приміщенні ВАКС на Берестейському, 41 пройшов фінальний раунд І Національних дебатів з кримінального права імені Юлії Шевченко. Вищий антикорсуд є проектним партнером заходу, а суддя Віктор Ногачевський виступив суддею змагань.

У заході взяли участь 16 команд, які представлені студентами з різних вишів України. Переможцем змагань визнано команду «Два суб’єкти», а кращим оратором – Володимира Калиша.

Національні дебати з кримінального права імені Юлії Шевченко організовує ELSA Kyiv. Захід полягає в моделюванні дискусії щодо конкретного предмета кримінального права, в якій беруть участь дві команди, що представляють дві протилежні позиції: “За” та “Проти”. До дебатів залучені студенти І-VI курсів закладів вищої освіти України, що навчаються за спеціальностями «Право», «Міжнародне право», «Правоохоронна діяльність» або молоді юристи (до 5 років з дати отримання останнього диплому).

Юлія Шевченко - аспірантка НЮУ ім. Ярослава Мудрого, переможця проєкту «Антикорупційний десант», працівниця НАЗК, яка активно допомагала студентам-правникам. Юлія загинула внаслідок обстрілу 30 липня 2023 року на Запорізькому напрямку, захищаючи Україну. Змагання організовуються в пам'ять відважної і світлої людини, яка боролася як проти внутрішнього, так і зовнішнього ворога, а тому 30% від зібраної суми з організаційних внесків буде передано її родині.

Вищий антикорупційний суд завжди радо долучається до роботи зі студентами, молодь та навіть школярі відвідують Антикорсуд для екскурсій, судді та працівники апарату проводять лекції для молодих правників, ВАКС виступає співорганізатором та партнером заходів, спрямованих на розвиток правового виховання українців, що навчаються.

Дата оприлюднення: 30 жовтня 2023, 08:28

Дата останнього оновлення інформації: 30 жовтня 2023, 08:26