flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС Віталій Дубас долучився до Х конференції з кримінального права та процесу

20 жовтня 2023, 12:47

У Києві відбулась Х конференція з кримінального права і процесу, організована Асоціацією правників України, яка об’єднала для професійних дебатів та активного обміну досвідом висококваліфікованих колег у сфері кримінальної юстиції.

Під час роботи Антикорупційної панелі виступив суддя ВАКС Віталій Дубас із темою: «Критерії визначення розміру застави у корупційному кримінальному правопорушенні». Учасники обговорили питання критеріїв визначення розміру застави як на стадії досудового розслідування, так і під час судового розгляду та на етапі апеляційного оскарження.

«Суддя ухвалює рішення про обрання розміру застави на основі детального і послідовного аналізу усіх критеріїв в системній єдності. Остаточний розмір застави – це результат ґрунтовного вивчення всіх критеріїв в сукупності, а також детального вивчення питання про наявність ризиків і можливість подальшої належної процесуальної поведінки підозрюваного/обвинуваченого. Розмір застави залежить як від належного обґрунтування тверджень стороною обвинувачення, так і від належних заперечень, наданих стороною захисту», - зазначив Віталій Дубас.

Дата оприлюднення: 20 жовтня 2023, 12:47

Дата останнього оновлення інформації: 20 жовтня 2023, 12:47