flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід одному з міських голів Київщини

27 вересня 2022, 16:34

У вівторок, 27 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до міського голови одного з населених пунктів Київської області запобіжний захід у вигляді особистої поруки. Суд визначив поручителями п’ятьох осіб.

На підозрюваного покладено виконання процесуальних обов’язків: прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора, суду за кожною вимогою; повідомляти слідчого, прокурора та суд про виїзд із Київської області, зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзду в Україну.

Термін  дії обов’язків – до 23 листопада 2022 року включно.

Міському голові одного з населених пунктів Київської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 4 ст. 358 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 27 вересня 2022, 16:34

Дата останнього оновлення інформації: 27 вересня 2022, 16:34