flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС Катерина Широка про навчання на програмі PROLAW (LL.M.) та застосування отриманих знань на практиці

08 лютого 2022, 08:27

У грудні 2021 року суддя ВАКС Катерина Широка разом із іншими випускниками дала інтерв’ю представниці Loyola University Chicago, у якому розповіла про своє навчання на програмі Rule of Law for Development (PROLAW), важливість освіти за кордоном, здобуті на програмі навички, а також про те, як програма допомогла їй у професійній кар’єрі судді.

Так, у 2018 році суддя Катерина Широка навчалася на програмі Loyola University Chicago (входить до топ-50 найкращих університетів США) у Римі, де здобула ступінь магістра з права (ступінь LL.M.) із фокусом на верховенство права в країнах, що розвиваються. Програма PROLAW готує студентів до роботи у сферах верховенства права та розвитку. Випускники мають широкі можливості для кар’єри у державній, приватній, академічній сферах та громадському житті. За програмою навчаються студенти із різних країн, що стикаються із реальними проблемами верховенства права, перехідної економіки, наслідками конфліктів тощо.

Суддя Широка розповіла про свій досвід до програми, а також про теперішню роботу суддею у ВАКС та випробування, з якими довелося стикнутися. На її думку, програма PROLAW дала практичні знання, нагоду отримати міжнародний досвід для людей, які вже побудували свою професійну кар’єру, а також неоціненну можливість долучитися до дискусій та розширити свій світогляд. Суддя також зазначила, що завдяки програмі вона навчилася дивитися за межі писаного права та зважати на базові принципи справедливості. Це, зокрема, допомогло їй під час конкурсу на посаду судді Вищого антикорупційного суду. На думку Катерини Широкої, зараз ВАКС активно взаємодіє із громадськістю, зрозуміліше пояснюючи складні юридичні питання. Антикорсуд також докладає зусиль для того, щоб змінити погляд на судову систему через власну прозорість.

Ця стаття є продовженням традиції університетів за кордоном, які слідкують за життям та успіхами своїх випускників, та бажають дізнатися про те, як вони застосовують знання, здобуті під час навчання. У матеріалі також йдеться про те, як програма може підтримати та допомогти випускникам у професійному розвитку. Повну версію статті можна прочитати за цим покликанням: https://www.luc.edu/law/stories/banner/strengthening-the-rule-of-law/ (англійською).

Дата оприлюднення: 08 лютого 2022, 08:36

Дата останнього оновлення інформації: 08 лютого 2022, 08:27