flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок на підставі угоди про визнання винуватості

21 грудня 2021, 14:30

Сьогодні, 21 грудня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок на підставі угоди про визнання винуватості стосовно колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації. Суд визнав ексчиновника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Відповідно до затвердженої угоди між обвинуваченим та прокурором САП, ексголові Чернігівської районної державної адміністрації призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням функцій представника влади чи місцевого самоврядування, а також з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 3 роки, без конфіскації майна.

З урахуванням визначеного в угоді виду і розміру покарання, обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на 3 роки та покладено обов’язки, передбачені ст. 76 КК України.

Ухвалений вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня його проголошення з урахуванням певних обмежень, передбачених ч. 4 ст. 394 КПК України.

Із повним текстом вироку можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи 991/2959/21.

Дата оприлюднення: 21 грудня 2021, 14:38

Дата останнього оновлення інформації: 21 грудня 2021, 14:30