flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС постановив звернутися до КДК адвокатури та припинив проведення судових засідань в режимі відеоконференції у справі щодо посадовців Одеської міськради

09 листопада 2021, 17:24

Сьогодні, 9 листопада, у Вищому антикорупційному суді відбулося чергове підготовче судове засідання за обвинуваченням сімох осіб, зокрема, міського голови Одеси.

Колегія суддів ВАКС визнала неповажними причини неприбуття у низку судових засідань двох захисників, а також представників юридичної особи.  Антикорсуд постановив порушити перед Кваліфікаційно - дисциплінарними комісіями адвокатури Дніпропетровської та Київської областей питання про притягнення зазначених адвокатів до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про накладення грошового стягнення на представників юридичної особи. Щодо одного з захисників також застосовано грошове стягнення у сумі 33 306 грн, щодо іншого -  47 580 грн.

Поряд із цим, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП і припинив проведення підготовчих судових засідань в режимі відеоконференції з Приморським районним судом міста Одеса.

Повний текст ухвали буде складений та проголошений 12 листопада 2021 року о 13:50.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 09 листопада 2021, 17:31

Дата останнього оновлення інформації: 09 листопада 2021, 17:24