flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд обрав запобіжний захід в.о. заступнику міського голови Одеської міської ради

04 листопада 2021, 09:17

У четвер, 4 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу в.о. заступнику міського голови – керуючого справами Одеської міської ради у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 39 967 200 гривень. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не залишати населений пункт (місто Одеса), в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та з іншими підозрюваними поза межами кримінального провадження; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які використовуються Одеською обласною прокуратурою, а також визначеними в ухвалі слідчого судді підприємствами та товариствами поза межами кримінального провадження; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Термін дії обов’язків – до 05 грудня 2021 року включно.

Нагадаємо, вказану особу, разом із іншими 15 особами, підозрюють у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді Одеси через відчуження земельних ділянок.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 04 листопада 2021, 09:24

Дата останнього оновлення інформації: 04 листопада 2021, 09:17