flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексдиректору одному з КП Одеси

02 листопада 2021, 08:57

У понеділок, 1 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід колишньому директору одного з комунальних підприємств Одеси у вигляді застави у розмірі 187 941 гривень.

На підозрюваного покладено процесуальні обов’язки: прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не залишати межі Одеси без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватись від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи в яких розміщуються структурні підрозділи Одеської міської ради, а також визначених в ухвалі комунального підприємства та товариства; здати на зберігання до НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд до України.

Термін дії обов’язків –  до 05 грудня 2021 року включно.

Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України.

Підозрюваний зобов'язаний не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави  внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує, слідчому, прокурору, суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 02 листопада 2021, 09:05

Дата останнього оновлення інформації: 02 листопада 2021, 08:57