flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано переможця конкурсу «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду»

29 жовтня 2021, 07:56

Днями конкурсна комісія, до складу якої увійшли архітектори з Києва, Львова та Харкова, а також представник Антикорурційної ініціативи ЄС та представник Вищого антикорупційного суду визначила переможця архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві».

Переможцями стали: Олександр Пінчук, Михайло Корсак та В’ячеслав Стецюк. Вони отримають премію у розмірі 60 тис грн, та головне – можливість стати частиною історії становлення Вищого антикорупційного суду.
Архітектурна концепція нової будівлі Антикорсуду, яку презентували переможці, втілює в собі символи змін і реформ, та водночас виступає мостом між традиціями, історією та новими технологіями. Два об'єми будівлі різні за візуалом і формою. При цьому, верхній блок зі скла та металу, що символізує реформи та інновації є домінантним. Нижній блок будівлі, більш ґрунтовний, має сітку поділів фасаду та оздоблений гранітом, ідентичним центральному фасаду наявної будівлі, підкреслюючи спадкоємність форм і матеріалів.

Друге призове місце здобули: Максим Шульга, Іванна Шульга, та Микола Мальований. Вони отримають грошовий приз у розмірі 40 тис грн.
Третє місце – Андрій Лесюк, Михайло Когут, Ігор Когут, Тереза Карлик, Гордій Святий, Уляна Гречка, Єва Бондаренко, Катерина Іващук і Марія Школьник.

Нагадаємо, на початку серпня 2021 року Вищий антикорупційний суд спільно з Антикорупційною ініціативою EUACI оголосив про початок прийому документів на Всеукраїнський закритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію «Нове будівництво корпусу Вищого антикорупційного суду по проспекту Перемоги, 41, у місті Києві». Конкурс проводився із липня по жовтень 2021 року. Організатором виступила Національна спілка архітекторів України.

 

Дата оприлюднення: 28 жовтня 2021, 16:58

Дата останнього оновлення інформації: 29 жовтня 2021, 07:56