flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд обрав запобіжний захід у вигляді застави директору одного з будівельних підприємств Одеси

28 жовтня 2021, 13:40

У четвер, 28 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід технічному директору одного з колективних підприємств Одеси у вигляді застави у розмірі 4 995 900 гривень.

На підозрюваного, дії якого кваліфіковано за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, покладено процесуальні обов’язки: прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування, прокурора, суду; не залишати Одесу без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками, а також з іншими підозрюваними поза межами кримінального провадження; утримуватись від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які використовуються Одеською обласною прокуратурою, Одеською міською радою; здати на зберігання до НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд до України.

Термін дії обов’язків – до 05 грудня 2021 року включно.

Нагадаємо, вказану особу, разом із іншими 15 особами, підозрюють у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді міста Одеси на загальну суму 689 млн грн.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 28 жовтня 2021, 13:48

Дата останнього оновлення інформації: 28 жовтня 2021, 13:40