flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС постановив здійснювати спеціальне судове провадження щодо ексзаступника директора ОПЗ

27 жовтня 2021, 11:43

У вівторок, 26 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду проголосила повний текст ухвали від 21 жовтня 2021 року, якою задовольнила клопотання прокурора САП про  здійснення спеціального судового провадження стосовно колишнього першого заступника директора ПАТ «Одеський припортовий завод», який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Підставою для подання до суду такого клопотання прокурором стало те, що обвинувачений не з’являвся на судові засідання 21 раз. Своє неприбуття обвинувачений пояснював перебуванням за кордоном на лікуванні та погіршенням епідеміологічної ситуації в Україні через поширення COVID-19. Поряд із цим, суд накладав на ексзаступника директора ОПЗ грошове стягнення за неявку до суду без поважних причин. У січні поточного року ВАКС оголосив його у міжнародний розшук.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 27 жовтня 2021, 11:51

Дата останнього оновлення інформації: 27 жовтня 2021, 11:43