flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк дії запобіжного заходу народному депутатові України до 21 грудня

21 жовтня 2021, 08:49

У середу, 20 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії обов’язків, покладених на народного депутата України 9 скликання та його помічника.

До 21 грудня 2021 року народний депутат зобов’язаний: прибувати до суду за першим викликом; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим обвинуваченим; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Іншому обвинуваченому у цьому кримінальному провадженні – помічникові нардепа - суд також продовжив строк дії обов’язків також на 2 місяці.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, народний депутат України та його помічник, діючи за попередньою змовою, отримали неправомірну вигоду за сприяння у голосуванні щодо законопроекту, пов'язаного із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 21 жовтня 2021, 08:58

Дата останнього оновлення інформації: 21 жовтня 2021, 08:49