flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ексголові депутатської комісії з питань комунальної власності ОМР обрали запобіжний захід

13 жовтня 2021, 16:08

У середу, 13 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав ексголові депутатської комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 8 001 750 гривень.

На підозрюваного суд поклав низку процесуальних обов’язків: прибувати на першу вимогу до детективів, прокурора, суду; не відлучатися із населеного пункту, де він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива та суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать або використовуються визначеними в ухвалі слідчого судді товариствами; здати на зберігання детективам свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, окрім паспорта громадянина України.

Підозрюваний не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати слідчому, прокурору, суду документ, що це підтверджує. Зазначені дії можуть бути здійснені пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави, якщо на момент їх здійснення не буде прийнято рішення про зміну запобіжного заходу.

Строк дії обов’язків – до 12 грудня 2021 року.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Дата оприлюднення: 13 жовтня 2021, 16:07

Дата останнього оновлення інформації: 13 жовтня 2021, 16:08