flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС звернув у дохід держави 4 млн 204 тис грн у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна

01 жовтня 2021, 11:43

У п’ятницю, 1 жовтня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора САП та застосувала до обвинуваченому у спробі надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, оскільки останній не з’являється у судові засідання.

Суд також задовольнив клопотання прокурора про звернення у дохід держави 4 млн 204 тис гривень, внесені раніше заставодавцем у якості застави за цього обвинуваченого (ухвала ВАКС від 22.06.2020 року).
Після затримання обвинуваченого, і не пізніше, ніж за 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження, суд постановив розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м’який запобіжний захід.

Нагадаємо, за версією сторони обвинувачення, вказана особа, разом із 2-ма іншими особами, пропонували 5 млн доларів США голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі.
Вказаних осіб співробітники правоохоронних органів затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 доларів США. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 01 жовтня 2021, 11:51

Дата останнього оновлення інформації: 01 жовтня 2021, 11:43