flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд продовжив строки дії обов’язків підозрюваним у справі про неправомірну вигоду ексголові Харківської облради

22 вересня 2021, 14:42

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду розглянув клопотання прокурора САП та продовжив строки дії обов’язків, покладених на підозрюваних у справі про надання неправомірної вигоди ексголові Харківської обласної ради.

Так, колишньому голові Харківської облради слідчий суддя продовжив строк дії обов’язків до 21 листопада 2021 року. Ексчиновник зобов’язаний: прибувати до слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; не залишати Харкова без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні поза межами процесуальних дій; здати на зберігання до територіального підрозділу державної міграційної служби України свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, окрім паспорта громадянина України.

Колишньому заступникові голови Харківської облради суд продовжив строк дії обов’язків до 20 листопада 2021 року включно. Ще одному підозрюваному у цій справі – адвокатові, строк дії обов’язків продовжили до 21 дистопада2021 року включно.

Обоє підозрюваних зобов’язані дотримуватися таких же процесуальних обов’язків, як і колишній голова Харківської обласної ради.

Нагадаєм, колишнього голову Харківської обласної, його заступника та адвоката підозрюють у ймовірній причетності до одержання неправомірної вигоди. За версією слідства, нині колишній голова Харківської обласної ради у змові із своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі понад 1 млн грн за залишення на займаній посаді керівника одного із обласних комунальних підприємств.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Справи №:991/6469/21, 991/6470/21, 991/6471/21 

Дата оприлюднення: 22 вересня 2021, 14:51

Дата останнього оновлення інформації: 22 вересня 2021, 14:42