flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжні заходи двом обвинуваченим у справі про ймовірне незаконне заволодіння цигарками на суму понад 13 млн грн

14 вересня 2021, 10:25

У понеділок, 13 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду під час підготовчого судового засідання розглянула клопотання прокурора САП та адвоката щодо застосування до двох обвинувачених запобіжних заходів.

Так, за результатом розгляду клопотань до одного із обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня його фактичного затримання з альтернативою внесення застави у розмірі 4 086 000 гривень. У разі внесення застави на обвинуваченого покладаються процесуальні обов`язки: прибувати за кожним викликом до прокурора та суду; не залишати місця, де він проживає без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утриматися від спілкування з іншими обвинуваченими та свідками; здати на зберігання до відповідних органів Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) громадянина України для виїзду за кордон та інші документи, які надають право виїзду з України та в’їзду в Україну; носити електронний засіб контролю.

Іншому обвинуваченому колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід, застосований ухвалою слідчого судді Солом′янського районного суду Києва у вигляді застави в сумі 2 500 000 гривень на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 301 780 гривень. Поряд із цим, судді постановили повернути заставодавцю – Товариству з обмеженою відповідальністю кошти в сумі 198 220 гривень, внесені як застава за бізнесмена.

Колегія суддів Антикорсуду також не задовольнила заяви захисників щодо відводу судді та прокурора САП.

Нагадаємо, четверо осіб обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. За версією слідства, обвинувачені, серед яких колишній начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області та його експерший заступник, незаконно заволоділи цигарками на загальну суму майже 13 мільйонів гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 14 вересня 2021, 10:33

Дата останнього оновлення інформації: 14 вересня 2021, 10:25