flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд ухвалив вирок щодо екссудді та адвоката

02 вересня 2021, 18:54

Сьогодні, 02 вересня, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок стосовно колишнього судді Козівського районного суду Тернопільської області, що обіймав посаду голови суду, та адвоката. Обвинувачених визнано винуватими у вчиненні інкримінованих їм корупційних кримінальних правопорушень. Зокрема, колишнього суддю визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а адвоката – у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України.

Сторона обвинувачення довела, що колишній суддя, за пособництва адвоката, одержав неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади.

Колишньому судді, що обіймав посаду голови Козівського районного суду Тернопільської області, призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати певні посади строком 3 роки, з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Адвокату призначено покарання у виді позбавлення волі строком 5 років з позбавленням права займатися адвокатською діяльністю строком 2 роки з конфіскацією половини належного адвокату на праві власності майна.

До набрання вироком законної сили екссудді залишено запобіжний захід у вигляді застави у раніше визначеному розмірі та додатково покладено на нього низку процесуальних обов’язків. Адвокату обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком 60 днів та додатково покладено низку процесуальних обов’язків.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня його проголошення.

Із повним текстом вироку можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Дата оприлюднення: 03 вересня 2021, 08:03

Дата останнього оновлення інформації: 03 вересня 2021, 07:54