flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС повторно обрав запобіжний захід підозрюваному у справі про надання неправомірної вигоди голові Харківської облради

01 вересня 2021, 08:29

31 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до підозрюваного – ймовірного спільника голови Харківської обласної ради - запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 713 тис 700 грн.
Окрім цього, підозрюваний зобов'язаний прибувати до слідчого, прокурора або суду за першим викликом; не залишати Харкова без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та роботи; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України.

Строк дії обов'язків – до 22 жовтня 2021 року включно.

Нагадаємо, підозрюваному ВАКС вже обирав запобіжний захід. Проте, 12 серпня, Апеляційна палата ВАКС скасувала ухвалу та відправила справу на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Адвоката, разом із колишнім головою Харківської обласної ради та його заступником, підозрюють у ймовірній причетності до одержання неправомірної вигоди. За версією слідства, нині колишній голова Харківської обласної ради у змові із своїм заступником вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі понад 1 млн грн за залишення на займаній посаді керівника одного із обласних комунальних підприємств.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 01 вересня 2021, 08:38

Дата останнього оновлення інформації: 01 вересня 2021, 08:29