flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС задовольнив заяви адвоката та застоводавця щодо повернення застави

27 серпня 2021, 11:43

До слідчого судді Вищого антикорупційного суду надійшли заяви від захисника та заставодавця щодо повернення останньому застави у розмірі 713 700 гривень, внесеної за підозрюваного у кримінальному провадженні. Установлено, що стосовно підозрюваного слідчим суддею ВАКС застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 713 700 грн, яка була сплачена заставодавцем. У подальшому, ухвалою Апеляційної палати ВАКС скасовано зазначену ухвалу слідчого судді та постановлено нову ухвалу, якою призначено новий розгляд клопотання слідчим суддею.

Дослідивши матеріали заяви, слідчий суддя Антикорсуду з’ясувала, що з набранням законної сили ухвалою Апеляційної палати ВАКС запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 713 700 грн, який був визначений ухвалою слідчого судді, припинив свою дію. Таким чином, щодо підозрюваного відсутній жодний запобіжний захід. У свою чергу, подальше утримання грошової суми, внесеної як застава на підставі судового рішення, яке було скасовано за наслідками перегляду в апеляційному порядку, не відповідає завданням і засадам кримінального провадження.

З огляду на викладене, слідчий суддя ВАКС задовольнила заяви захисника та заставодавця, постановивши повернути заставодавцю грошові кошти, внесені як застава, у розмірі 713 700 грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Дата оприлюднення: 27 серпня 2021, 11:44

Дата останнього оновлення інформації: 27 серпня 2021, 11:43