flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд продовжив строки дії обов’язків, покладених на народного депутата та його помічника

20 серпня 2021, 15:11

У п’ятницю, 20 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду розглянула та задовольнила клопотання прокурора про продовження строку дії обов’язків, покладених на народного депутата Верховної Ради України 9 скликання від 21.09.2020 року.

Обвинувачений надалі зобов’язаний: прибувати до суду за першим викликом; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим обвинуваченим у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Строк дії обов’язків – до 21 жовтня 2021 року включно.

Іншому обвинуваченому у цьому кримінальному провадженні – помічникові нардепа - суд також продовжив строк дії обов’язків, покладених ухвалою ВАКС від 15.09.2020, ще на 2 місяці.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, народний депутат України та його помічник, діючи за попередньою змовою, отримали неправомірну вигоду за сприяння у голосуванні щодо законопроекту, пов'язаного із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 20 серпня 2021, 15:18

Дата останнього оновлення інформації: 20 серпня 2021, 15:13