flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутатці Одеської міськради обрали запобіжний захід

13 серпня 2021, 08:11

У четвер, 12 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до депутатки Одеської міської ради, яка також є директоркою низки будівельних компаній, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 1 млн 407 тис 400 грн. Строк дії запобіжного заходу – 60 днів, тобто, до 8 жовтня 2021 року.

У разі внесення застави підозрювана зобов’язана: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, за першою вимогою; не залишати місце свого проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місяця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України; носити електронний засіб контролю.

Термін дії ухвали в частині обов’язків – 2 місяці з моменту виходу підозрюваної з-під варти.

Нагадаємо, правоохоронні органи підозрюють 8 осіб, серед яких – посадовці Миколаївської міської ради, у ймовірному заволодінні бюджетними коштами на суму 26,8 млн грн під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 13 серпня 2021, 08:24

Дата останнього оновлення інформації: 13 серпня 2021, 08:11