flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід підприємцю, якого підозрюють у співучасті у заволодінні бюджетними коштами

12 серпня 2021, 17:17
У четвер, 12 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до директора підприємства запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 272 тис 400 гривень. Строк дії запобіжного заходу – 60 днів, тобто, до 8 жовтня 2021 року включно. 
 
У разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не залишати населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місяця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти), що дають право на виїзд з України та в’їзд до України; носити електронний засіб контролю (браслет).
 
Директора підприємства підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.
 
Нагадаємо, за версією слідства, 8 осіб, серед яких – посадовці Миколаївської міської ради, заволоділи бюджетними коштами на суму 26,8 млн грн.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 12 серпня 2021, 17:27

Дата останнього оновлення інформації: 12 серпня 2021, 17:17