flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд визнав винуватими та засудив двох колишніх посадовців

06 серпня 2021, 20:00

Сьогодні, 6 серпня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок стосовно колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал».

Так, обвинувачених визнано виннуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Внаслідок злочину, який вчинений шляхом укладення договору про переведення боргу за електроенергію та угоди про порядок проведення розрахунків, АК «Харківобленерго» завдано збитків в сумі 19,6 млн.грн.

Колишньому заступнику начальника фінансового управління «Харківобленерго» призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з позбавленням права обіймати певні посади строком 3 роки та зі штрафом у 17 тисяч гривень. До набрання вироком законної сили колегія суддів ВАКС обрала щодо вказаної особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 190 тисяч гривень. У разі внесення застави на обвинуваченого покладаються певні процесуальні обов’язки.

Експершому заступнику генерального директора КП «Харківводоканал» призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права обіймати певні посади строком на 2 роки та зі штрафом у 17 тисяч гривень. Обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду через Вищий антикорупційний суд, з підстав, передбачених статтею 394 КПК та з урахуванням обмежень, визначених частиною 2 статті 473 КПК.

Дата оприлюднення: 09 серпня 2021, 08:44

Дата останнього оновлення інформації: 09 серпня 2021, 08:36