flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід особі, підозрюваній у замаху на заволодіння зерном Держрезерву на 12 млн грн

03 серпня 2021, 17:03

У вівторок, 3 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до особи запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною залишати житло до 26 вересня 2021 року.

На підозрюваного також поклали такі обов’язки: прибувати до слідчого, суду за першим викликом; не відлучатися з міста Харкова без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, зазначеними в ухвалі суду; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Міграційної служби України свій паспорт для виїзду закордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).
Строк дії обов’язків – до 26 вересня 2021 року.

За версією сторони обвинувачення, підозрюваний, як організатор, разом з іншими співучасниками, реалізували схему із заволодіння зерном Державного резерву, що перебувало на відповідальному зберіганні в ДП «Хлібна база №76», внаслідок чого відвантажили приватному підприємству понад 3 тисячі тонн зерна.

Виконання об‘єктивної сторони кримінального правопорушення, направлені на заволодіння майном, були зупинені детективами у ході проведення слідчих дій.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 03 серпня 2021, 17:11

Дата останнього оновлення інформації: 03 серпня 2021, 17:03