flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд обрав запобіжний захід адвокатові, підозрюваному в пособництві в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 1 млн 50 тис грн

26 липня 2021, 10:47

У неділю, 25 липня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала запобіжний захід до адвоката у вигляді тримання під вартою строком 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 713 тис 700 грн.

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні процесуальні обов’язки: прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не залишати населений пункт, де знаходиться його фактичне місце проживання без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, а також інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).

Строк дії обов’язків – до 20 вересня 2021 року включно.

Нагадаємо, 22 липня було затримано заступника голови Харківської облради та адвоката, яких підозрюють в отриманні неправомірної вигоди у сумі 1 мільйон 50 тисяч гривень. Дії заступника голови Харківської обласної ради кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України, а адвоката - за ч.5 ст. 27 та ч. 4 ст. 368 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 26 липня 2021, 10:55

Дата останнього оновлення інформації: 29 липня 2021, 16:51