flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відмовила у притягненні до дисциплінарної відповідальності слідчого судді ВАКС

23 липня 2021, 09:24

У середу, 21 липня, Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя  розглянула дисциплінарну справу відносно слідчого судді Вищого антикорупційного суду Тимура Хамзіна.

На момент відкриття дисциплінарної справи Третя Дисциплінарна палата дійшла висновку про можливу наявність у діях судді ознак дисциплінарного проступку, передбаченого підпунктом «б» пункту 1 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» (умисне або внаслідок недбалості незазначення в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору).

Після перевірки доводів скаржника за результатами розгляду дисциплінарної справи Третя Дисциплінарна палата ВРП не встановила наявності складу дисциплінарного проступку в діях судді та відмовила у притягненні його до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя відмовила у відкритті дисциплінарних справ щодо судді Вищого антикорупційного суду Маркіяна Галабали, суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Інни Калугіної, Дмитра Михайленка та Олександра Семенникова.

Дата оприлюднення: 23 липня 2021, 09:33

Дата останнього оновлення інформації: 23 липня 2021, 09:24