flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив виправдувальний вирок у справі за обвинуваченням нардепа VІІ скликання

14 червня 2021, 11:10

Сьогодні, 14 червня, Вищий антикорупційний суд розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням народного депутата України VІІ скликання у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

За версією сторони обвинувачення, упродовж 2017-2018 років екснардеп отримав неправомірну вигоду для себе, яка полягала у користуванні готельним номером, оплаченим за рахунок бюджетних коштів, на яке він фактично втратив право у зв’язку з отриманням у спадок квартири у Києві.

За наслідками судового розгляду колегія суддів встановила відсутність у діянні колишнього народного депутата України складу кримінального правопорушення – зловживання владою. А саме, стороною обвинувачення не доведено використання ним своїх владних повноважень для прийняття рішення про здійснення компенсації винайму готельного номера або відмову у здійсненні такої компенсації. Колегія дійшла висновку про вчинення обвинуваченим злочину проти власності – шахрайства, але зміна кваліфікації судом на більш тяжку статтю закону про кримінальну відповідальність не допускається у зв’язку із погіршенням його становища.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж 30 днів з дня проголошення.

Із повним текстом вироку та мотивами суду можна буде ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером 991/3966/20.

Дата оприлюднення: 14 червня 2021, 11:17

Дата останнього оновлення інформації: 14 червня 2021, 11:16