flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього в.о.Голови Правління підприємства державного сектору економіки визнали винуватим у зловживанні службовим становищем та призначили йому покарання у виді 4 років позбавлення волі

07 червня 2021, 12:54

Сьогодні, 07 червня, колегія суддів ВАКС ухвалила вирок, яким визнала винуватим колишнього в.о. Голови Правління ПрАТ «Київ-Дніпровське МППЗТ» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, та призначила йому покарання у виді 4 років позбавлення волі та штрафу в розмірі 17 000 гривень. Його також позбавили права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, строком на 1 рік.

Обвинувачений, обіймаючи посаду в.о. Голови Правління державного підприємства та діючи всупереч Фінансовому плану цього підприємства, яким не було передбачено здійснення витрат на придбання послуг добровільного страхування майна у 2016 році, все ж уклав відповідні договори. Їх ціна була у кілька десятків разів вищою, ніж гранично допустима для підприємств державного сектору економіки. Дії обвинуваченого суд визнав умисними, вчиненими поза межами його повноважень та такими, що суперечать рішенням держави в особі Міністерства інфраструктури України як єдиного акціонера та Вищого органу управління. Внаслідок цих дій підприємство зазнало збитків на загальну суму 8 794 889 гривень.    

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

 

Дата оприлюднення: 07 червня 2021, 12:24

Дата останнього оновлення інформації: 07 червня 2021, 12:54