flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Слідча суддя ВАКС Віра Михайленко проаналізувала особливості розгляду клопотань про надання дозволу на проведення НСРД і ОРЗ

31 травня 2021, 11:11

Слідча суддя та суддя-спікер Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко узагальнила судову практику з розгляду слідчими суддями ВАКС клопотань про надання дозволу на проведення негласних слідчих (розшукових) дій і оперативно-розшукових заходів. Узагальнення охоплює період з початку здійснення судом процесуальної діяльності, а саме з 05 вересня 2019 року, по 31 грудня 2020 року.

За вказаний період до ВАКС надійшло 2790 клопотань про надання дозволу на проведення НСРД та ОРЗ.

«Зауважу, що умовне відмежування негласних слідчих (розшукових) дій від оперативно-розшукових заходів полягає в тому, що в першому випадку йдеться про розпочате кримінальне провадження, в той час як дозвіл на оперативно-розшукові заходи запитується в межах оперативно-розшукової справи», - зазначила Віра Михайленко.

Переважна більшість клопотань уповноважених суб’єктів стосувалась дозволу на проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій – зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж, зняття інформації з електронних інформаційних систем, спостереження за особою, аудіо-відео контроль особи та встановлення місцезнаходження радіоелектронного засобу. Клопотань про надання дозволу на моніторинг банківських рахунків не надходило.

Із повним текстом узагальнення можна ознайомитися за посиланням: https://hcac.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/hcac/statistics/reviews/review_CIA_OSM.pdf

 

Дата оприлюднення: 31 травня 2021, 11:20

Дата останнього оновлення інформації: 31 травня 2021, 11:11