flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід співробітнику СЗРУ, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди 

09 квітня 2021, 08:33
Сьогодні, 9 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід співробітнику Служби зовнішньої розвідки України, який також є адвокатом, у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 35 млн 185 тис грн. 
 
У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не залишати межі Києва та с. Гатне Київської області без дозволу слідчого, детектива або суду; повідомляти слідчого, детектива або суд про зміну місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; здати на зберігання до відповідних органів паспорт та інші документи, які надають право на виїзд за межі України.
 
Повний текст ухвали буде оголошено 12 квітня 2021 року о 13:00.
 
Нагадаємо, вказаний адвокат підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України. За версією сторони обвинувачення, підозрюваний спільно з іншими особами підбурював до надання неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч доларів США судді за ухвалення судового рішення.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 09 квітня 2021, 09:56

Дата останнього оновлення інформації: 09 квітня 2021, 09:47