flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд продовжив екскерівникові ТОВ «Надра Геоцентр» строк дії запобіжного заходу та призначив обвинувальний акт до судового розгляду

05 квітня 2021, 18:02

У понеділок, 5 квітня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду провела підготовче судове засідання у справі за обвинуваченням екскерівника ТОВ «Надра Геоцентр», за результатами якого продовжили строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 червня цього року включно. 

На виконання ч.3 ст.189 КПК України, суд також визначив обвинуваченому заставу у розмірі 375 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 851 тис 250 грн. У разі внесення коштів вважається, що до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді застави із покладенням таких обов’язків: прибувати до суду за першою вимогою; не залишати населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків складатиме 2 місяці з моменту звільнення з-під варти у зв’язку із внесенням застави. 

Нагадаємо, колишнього керівника компанії обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч.5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

За версією слідства, екскерівник ТОВ «Надра Геоцентр» причетний до розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з компанією «Укргазвидобування». Поміж інших підозрюваних у цій справі є екснардеп-утікач, якого підозрюють в організації «газової схеми».

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 05 квітня 2021, 18:37

Дата останнього оновлення інформації: 05 квітня 2021, 18:30