flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищий антикорупційний суд установив стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами у справі щодо спроби підкупу керівників САП та НАБУ

26 березня 2021, 14:28

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та встановив стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 31 березня 2021 року включно. Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Під час судового засідання детектив НАБУ зазначив, що з моменту отримання повідомлення про відкриття матеріалів кримінального провадження, а саме з 01 грудня 2020 року, до 24 березня 2021 року, підозрювані та їх захисники від двох до одинадцяти разів прибували для ознайомлення із матеріалами справи. Загальна кількість матеріалів досудового розслідування, доступ до яких надано стороні захисту, становить 33 томи, а також речові докази, які готові для надання доступу в порядку, визначеному ст. 290 КПК України.

Заслухавши думку учасників судового процесу, а також з урахуванням обсягу матеріалів та умов доступу до них, слідчий суддя ВАКС встановив стороні захисту строк для ознайомлення з матеріалами справи.

Нагадаємо, правоохоронні органи підозрюють трьох осіб у спробі підкупу керівників НАБУ та САП за те, щоб вони закрили кримінальне провадження, в якому повідомлено про підозру колишньому міністру екології. Сума неправомірної вигоди за закриття вказаного кримінального провадження становила 6 млн доларів США.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 26 березня 2021, 14:37

Дата останнього оновлення інформації: 26 березня 2021, 14:28