flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив обов’язки одеському бізнесмену, підозрюваному у зловживаннях на митниці

21 січня 2021, 15:10

У четвер, 21 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на одеського бізнесмена, підозрюваного у зловживаннях на митниці.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора або суду за першим викликом; не відлучатися за межі території України без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із будь-якими особами щодо обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру, крім своїх захисників, детективів, прокурорів, слідчого судді (суду); здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії ухвали – до 21 березня 2021 року включно.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України. За версією слідства, бізнесмен створив злочинну організацію, яка займалася ввезенням до України товарів за заниженою митною вартістю.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 21 січня 2021, 15:19

Дата останнього оновлення інформації: 21 січня 2021, 15:10