flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд продовжив нічний домашній арешт директору філії Держрезерву

20 січня 2021, 16:51

Сьогодні, 20 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив виконувачу обов'язків директора філії «Хлібна база» державного підприємства «Охтирський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України у Сумській області строк дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту. Без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду підозрюваному заборонено залишати житло з 22:00 до 06:00.

Підозрюваний також зобов’язаний: прибувати до слідчого (детектива), в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не залишати населений пункт, де знаходиться його зареєстроване місце проживання, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами; передати захиснику паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну для здачі у строк до 26.01.2021 детективам Національного антикорупційного бюро України, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні на зберігання, про що повідомити слідчого суддю та прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні; носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали – до 21 березня 2021 року включно.

За версією слідства, в.о. директора філії Держрезерву, без отримання дозволу власника зерна, яке зберігалося на базах, вирішив відвантажити його комерційним структурам без оплати з їхнього боку. У такий спосіб він планував заволодіти понад 189 тонами зерна вартістю понад 2,8 млн грн, яке належало Держрезерву.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 20 січня 2021, 16:59

Дата останнього оновлення інформації: 20 січня 2021, 16:51