flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення ВАКС щодо ухвали слідчого судді у справі про надання та отримання неправомірної вигоди

16 січня 2021, 12:37

До Вищого антикорупційного суду надійшла скарга адвоката одного з підозрюваних у справі про надання та отримання неправомірної вигоди на бездіяльність Генерального прокурора щодо розгляду клопотання у кримінальному провадженні.

Так, від 23 грудня 2020 року постановою заступника Генерального прокурора було змінено підслідність у вказаному провадженні. Здійснення досудового розслідування доручено слідчим Головного слідчого управління Служби безпеки України. 28 грудня 2020 року захисник подав клопотання Генеральному прокурору з проханням прийняти процесуальне рішення на підставі ч. 5 ст. 216 КПК України про доручення досудового розслідування детективам НАБУ. Станом на дату подання вказаної скарги жодної відповіді на своє клопотання від Генерального прокурора захисник не отримав. Постанову про повну або часткову відмову у задоволенні клопотання йому також не надсилали. Адвокат вважає, що Генпрокурор порушив норми КПК України, не розглянувши подане ним клопотання.

Таким чином, у своїй скарзі до ВАКС адвокат просив зобов’язати Генерального прокурора розглянути відповідно до вимог ст. 220 КПК України своє клопотання від 28 грудня 2020 року та зобов’язати Генерального прокурора вирішити спір про підслідність та доручити здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні детективам НАБУ.

Дослідивши всі обставини, слідчий суддя ВАКС ухвалив частково задовольнити скаргу адвоката. Він зобов’язав Генерального прокурора розглянути клопотання захисника від 28 грудня 2020 року про доручення здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні детективам Національного антикорупційного бюро України у порядку, встановленому ст. 220 КПК України. В іншій частині скарги слідчий суддя відмовив.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає.

Із повним текстом судового рішення можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень за №991/89/21.

Дата оприлюднення: 16 січня 2021, 12:46

Дата останнього оновлення інформації: 16 січня 2021, 12:37