flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС буде оскаржувати рішення дисциплінарної палати ВРП

16 січня 2021, 11:36

Суддя Вищого антикорупційного суду Тимур Хамзін повідомив про незгоду з прийнятим щодо себе рішенням дисциплінарної палати ВРП та заявив про намір оскаржити його.

Напередодні, 13 січня 2021 року Третьою дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя постановлено рішення про притягнення судді ВАКС Тимура Хамзіна до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді попередження. Підставою для відкриття дисциплінарного провадження стала скарга захисника в інтересах судді Окружного адміністративного суду Києва.

Нагадаємо, ухвалою від 30 червня 2020 року слідчий суддя Вищого антикорсуду Тимур Хамзін  надав дозвіл на проведення обшуку квартири, яка перебуває у фактичному володінні судді Окружного адміністративного суду Києва. На думку скаржника, під час розгляду клопотання про надання дозволу на обшук мала місце неналежна поведінка судді, яка полягає у:

1)  незазначенні в судовому рішенні мотивів прийняття або відхилення аргументів щодо суті спору;

2) умисному або у зв’язку з очевидною недбалістю допущенні суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод.

Суддя висловив незгоду з позицією заявника скарги та надав дисциплінарній палаті свої пояснення. Проте її члени дійшли до висновку про наявність у діях слідчого судді складу дисциплінарного проступку. Найближчим часом Тимур Хамзін оскаржить це рішення у порядку, передбаченому законодавством.

Дата оприлюднення: 16 січня 2021, 10:12

Дата останнього оновлення інформації: 16 січня 2021, 11:36