flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще одного підозрюваного у «газовій справі» взяли під варту

14 січня 2021, 11:36

У середу, 13 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та застосував до екскерівника ТОВ «Надра Геоцентр» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з дня його фактичного затримання, тобто до 12.03.2021 включно.

ВАКС визначив підозрюваному заставу у розмірі 770 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 1 млн 747 тис 900 грн.

У разі внесення застави вважається, що до підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді застави.

У випадку внесення застави, на підозрюваного покладаються обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не залишати населений пункт, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із особами зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Строк дії обов’язків – 2 місяці з моменту звільнення з-під варти.

Екскерівника підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

За версією слідства, екскерівник ТОВ «Надра Геоцентр» начебто причетний до розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з компанією «Укргазвидобування». Серед інших підозрюваних у цій справі є екснардеп-утікач, якого підозрюють в організації «газової схеми».

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 14 січня 2021, 11:45

Дата останнього оновлення інформації: 14 січня 2021, 11:36