flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд продовжив запобіжний захід ексголові Чернігівської РДА

04 січня 2021, 15:31

Сьогодні, 4 січня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту ексголові Чернігівської районної державної адміністрації.

Поряд із цим, йому продовжено строк дії процесуальних обов’язків. Зокрема, він зобов’язаний: прибувати до органу досудового слідства, прокурора, слідчого судді та суду за першою вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, який здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні або прокурора; повідомляти слідчого, який здійснює досудове розслідування або прокурора про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із свідками, здати на зберігання слідчому, який здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні або уповноваженому державному органу свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії ухвали - до 4 березня 2021 року включно.

Нагадаємо, вказану особу підозрюють у вимаганні та отриманні 10 тисяч доларів США неправомірної вигоди за видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 04 січня 2021, 15:40

Дата останнього оновлення інформації: 04 січня 2021, 15:31