flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Офіційна заява щодо розповсюдження недостовірної інформації

02 грудня 2020, 10:20

Учора, 01 грудня 2020 року, на особистій сторінці українського журналіста у Facebook була оприлюднена інформація щодо резонансного кримінального провадження, пов’язаного з квартирами Національної гвардії. У публікації, зокрема, надано оцінку процесуальній діяльності судді Вищого антикорупційного суду Сергія Мойсака та ухваленим ним рішенням. Крім того, з посиланням на власні джерела, автор звинуватив суддю в «отриманні хабарів» та «витоку» відомостей досудового розслідування. Він також зазначив, що наразі саме цей суддя заблокував вручення підозри високопосадовцю з Офісу Президента України та відмовив у наданні дозволу на його затримання.


Вищий антикорупційний суд офіційно заявляє:
- до канцелярії суду ніколи не надходило клопотання про надання дозволу на затримання вказаного високопосадовця;
- повідомлення про підозру складається прокурором або слідчим за погодженням з прокурором та того ж дня вручається конкретній особі. Слідчий суддя не бере участі в цій процесуальній дії та не може на неї впливати.

Публічні звинувачення судді Сергія Мойсака в отриманні неправомірної вигоди, позапроцесуальній співпраці з Офісом Президента України, а також у витоку інформації є безпідставними, містять ознаки маніпуляції та зловживання правом на використання інформації з анонімних джерел.

Наразі спростування та перевірка наведених даних неможливі через те, що суд та будь-яка стороння особа не можуть мати доступу до викладених журналістом обставин, адже вони становлять таємницю досудового розслідування.

 

Детальніше про аргументи - https://bit.ly/2Vuzu51 


Просимо журналістів користуватись офіційною інформацією та, за потреби, звертатись до відділу комунікацій Вищого антикорупційного суду.

Дата оприлюднення: 02 грудня 2020, 10:48

Дата останнього оновлення інформації: 03 грудня 2020, 08:20