flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антикорсуд відсторонив від посади голову Харківського окружного адміністративного суду

01 грудня 2020, 16:20

У вівторок, 1 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та відсторонила підозрювану від адміністративної посади голови Харківського окружного адміністративного суду строком на один місяць.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після її оголошення у порядку, передбаченому для виконання судових рішень. На ухвалу слідчого судді протягом п’яти днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга. Повний текст ухвали буде оголошений 3 грудня 2020 року о 15:45.

Нагадаємо, за версією слідства, підозрювана здійснювала тиск на одного з суддів Харківського окружного адміністративного суду, щоб останній ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії. Для того, щоб суддя виніс «правильне» рішення, підозрювана передала йому 3 тисячі доларів США. Її дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.
9 жовтня 2020 року ВАКС обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання (https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/1004760/).

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 01 грудня 2020, 16:24

Дата останнього оновлення інформації: 01 грудня 2020, 16:20