flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому начальнику управління Держрезерву продовжили строк дії процесуальних обов’язків

19 листопада 2020, 17:15

Сьогодні, 19 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на колишнього начальника управління державних резервів Державного агентства резерву України.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати за вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду; не полишати Києва, без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду; повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, визначеними в ухвалі слідчого судді; здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України; носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали – до 09 грудня 2020 року включно.

Нагадаємо, підозрюваний, за версією слідства, організував отримання неправомірної вигоди від керівників підприємств зі сфери управління Держрезерву за збереження їхніх посад та подальше сприяння у діяльності. Крім того, підозрюваний організував отримання грошових коштів за призначення особи на посаду директора підприємства зі сфери управління Держрезерву. Неправомірну вигоду для себе підозрюваний отримував від свого родича, який виступав посередником. Загальна сума неправомірної вигоди становила 70 тисяч доларів США.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 19 листопада 2020, 17:32

Дата останнього оновлення інформації: 19 листопада 2020, 17:28