flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищий антикорсуд продовжив строк дії обов’язків нардепові ВРУ ще на 2 місяці

04 листопада 2020, 17:12

У вівторок, 3 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив строк дії обов’язків народному депутатові Верховної Ради України, якого підозрюють в отриманні неправомірної вигоди ще на 2 місяці. Строк дії обов'язків продовжений до 3 січня 2021 року включно. 

Підозрюваний надалі зобов’язаний прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не залишати Київ без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із зазначеною в ухвалі особою; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон. 

Повний текст ухвали буде оголошений 5 листопада о 15:00. 

Нагадаємо, народного депутата підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України. У вересні 2020 року НАБУ повідомило про викриття на отриманні неправомірної вигоди громадянина, якого підозрюють у пособництві. Як стверджує слідство, кошти передбачалися для народного обранця за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 04 листопада 2020, 17:16

Дата останнього оновлення інформації: 04 листопада 2020, 17:14