flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав цілодобовий домашній арешт підозрюваній у справі ДП «МТП «Южний»

30 жовтня 2020, 08:48

У четвер, 29 жовтня, слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав підозрюваній у справі ДП «МТП «Южний» запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Строк дії запобіжного заходу - до 26 грудня 2020 року включно.

Також, на підозрювану покладено наступні процесуальні обов’язки: носити електронний засіб контролю; прибувати за вимогою до слідчого, детектива, прокурора або суду; не відлучатися із м. Южне Одеської області без дозволу слідчого, детектива, прокурора або суду; повідомляти слідчого, детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт громадянина України для виїзду за кордон; утримуватися від спілкування з підозрюваними та іншими особами.

Нагадаємо,  правоохоронні органи підозрюють 11 осіб, серед яких чинні та колишні посадовці морського торговельного порту "Южний", в організації корупційної схеми, через яку державне підприємство зазнало збитків на загальну суму 47,5 мільйонів гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 30 жовтня 2020, 08:51

Дата останнього оновлення інформації: 30 жовтня 2020, 08:48