flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Директорові компанії «Житло-Капітал», підозрюваному у справі про сховища для відпрацьованого ядерного палива, обрали запобіжний захід

22 жовтня 2020, 11:41

У четвер, 22 жовтня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до директора компанії «Житло-Капітал» запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Сторона обвинувачення просила у слідчого судді застосувати заставу у сумі 10 млн грн.

На підозрюваного також покладено процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із Києва та Київської області без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії обов’язків – до 28 листопада 2020 року включно.

Нагадаємо, 13 жовтня 2020 року детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили директору будівельної компанії про підозру у співучасті в організації надання неправомірної вигоди посадовцю ДП «НАЕК «Енергоатом». А 28 вересня 2020 року детективи повідомили про підозру народному депутатові України VIII скликання, якому належала будівельна компанія, та першому заступникові гендиректора ДП «НАЕК «Енергоатом».
За версією слідства, у 2017 році посадовець ДП «НАЕК «Енергоатом» забезпечив перемогу будівельної компанії екснардепа на тендері зі спорудження Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива вартістю майже 1 мільярд гривень. За таку «послугу» народний обранець забезпечив родину першого заступника гендиректора ДП НАЕК «Енергоатом» безоплатними квартирами в житлових комплексах, що споруджувала його будівельна компанія у Києві. Згодом витрати на будівництво сховища зросли до 1,36 млрд грн. Однак об’єкт й досі не введено в експлуатацію.

7 жовтня 2020 року ВАКС обрав запобіжний захід чиновникові ДП «НАЕК «Енергоатом» (https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/1003509/).

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 22 жовтня 2020, 11:45

Дата останнього оновлення інформації: 22 жовтня 2020, 16:39