flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС взяв під варту екскерівника ДП «Первомайськвугілля»

22 жовтня 2020, 08:24

У середу, 21 жовтня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього виконуючого обов’язки керівника ДП «Первомайськвугілля» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 630 тис 600 грн. Строк тримання під вартою – 60 днів з моменту затримання.

У разі внесення застави, на підозрюваного покладаються додаткові процесуальні обов’язки. Зокрема, він зобов’язаний здати до відповідного органу паспорти та інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю (браслет).

Нагадаємо, 19 жовтня 2020 року детективи НАБУ спільно зі співробітниками УСР в Луганській області ДСР Національної поліції в Україні за процесуального керівництва САП викрили корупційну схему з розкрадання майже на 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт на Луганщині.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 22 жовтня 2020, 08:29

Дата останнього оновлення інформації: 22 жовтня 2020, 08:24