flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС Віталій Дубас розповів про проблему вироків на підставі угоди

29 березня 2021, 12:41

За півтора роки своєї діяльності судді Вищого антикорупційного суду вже ухвалили 29 вироків, з яких 11 - із затвердженням угоди про визнання винуватості - відповідно до статей 468 - 476 КПК, які регламентують підстави та процедуру ухвалення вироку на підставі угод.

Це є цілком допустимим і законним навіть у випадку засудження особи за вчинення корупційного кримінального правопорушення.

Варто відзначити, що у деяких вироках на підставі угоди особу, яка визнавалась винною за вчинення корупційного кримінального правопорушення, суд вирішував звільнити від відбування основного покарання з випробуванням на підставі частини 2 статті 75 КК, встановлюючи іспитовий строк, протягом якого така особа не повинна була вчиняти інших правопорушень, інакше ризикуючи отримати сумарне покарання як за новим вироком, так й за старим.

Така судова практика ВАКС викликає жваві дискусії як серед юристів-практиків, так і в науковому колі, оскільки очікування деяких громадян спрямовані виключно на тотальні «посадки».

 

Детальніше: https://cutt.ly/tx0b5GQ

Дата оприлюднення: 29 березня 2021, 12:51

Дата останнього оновлення інформації: 29 березня 2021, 12:41